ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέντευξη Παπαγεωργίου στο {TS}: «Ο Θεός να κατεβεί εγώ θα πολεμήσω…» (τι είπε για Ανόρθωση)

Συνέντευξη Παπαγεωργίου στο {TS}: «Ο Θεός να κατεβεί εγώ θα πολεμήσω…» (τι είπε για Ανόρθωση)

Χαλαρός και ευδιάθετος όπως πάντα. Λιγομίλητος, κι έτσι δεν είναι και το ιδανικότερο άτομο για μια συνέντευξη.

Είχε όλη την καλοσύνη όμως να μας μιλήσει και να μας απαντήσει σε όσα τον ρωτήσαμε. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, περί ου ο λόγος, είναι 20 ετών και αγωνίζεται στον Εθνικό Άχνας.

Είναι η πρώτη του…γεμάτη χρονιά και ο ίδιος παραμένει σεμνός και ταπεινός παρά τα πολλά θετικά σχόλια που ακούει καθημερινά. Αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και γράφει αρκετά χιλιόμετρα κάθε αγώνα με τα τρεξίματά του.

Το Themasports.com τα είπε μαζί με τον ταλαντούχο διεθνή μέσο και ο ίδιος μας αποκάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα για την μέχρι τώρα καριέρα του, για τον πρόεδρο της ομάδας Κίκη Φιλίππου, για την Ανόρθωση αλλά και για το θέμα μεταγραφής του.

«Παίζαμε με την ΑΕΛ και εγώ την προηγούμενη νύχτα…», «Ο πρόεδρος Κίκης Φιλίππου…», «Με τιμά η Ανόρθωση να…» μερικές από τις τοποθετήσεις του Παπαγεωργίου, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω αναλυτικά μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο συντάκτη μας Γιώργο Λεωνίδου.

Συνέντευξη στο Γιώργο Λεωνίδου

Γεια σου Γιώργο και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις για να μας μιλήσεις. Θα κάνω αρχή με τα πρώτα σου βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια και τις πρώτες σου στιγμές στο χώρο.

Καλησπέρα και εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου κάνατε να μιλήσω στην ιστοσελίδα σας. Κατάγομαι από το χωριό Ξυλοτύμπου και έτσι τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας ΠΟ Ξυλοτύμπου στα δέκα μου χρόνια. Έμεινα τρία χρόνια στην ομάδα του χωριού μου και στα 13 μου πήγα στις ακαδημίες του Εθνικού Άχνας. Στην ομάδα της Άχνας βρίσκομαι εδώ και επτά χρόνια. Από τα 17 μου αγωνιζόμουν με την ομάδα κάτω των 21 στην θέση του κέντρου, εκεί δηλαδή που αγωνίζομαι σήμερα στη πρώτη ομάδα. Από τα πρώτα μου βήματα η θέση μου ήταν στο χώρο του κέντρου και εκεί μου αρέσει να αγωνίζομαι. Οι γονείς μου, όπως όλοι οι γονείς, μου έλεγαν να δώσω προτεραιότητα στα μαθήματά μου αφού το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι σίγουρο και δεν σου αποφέρει εγγυημένο μέλλον. Ουδέποτε όμως και το τονίζω αυτό μου είπαν να σταματήσω την ενασχόλησή μου με την μπάλα, αλλά αντιθέτως να κρατώ μια ισορροπία μεταξύ σχολείου και ποδοσφαίρου. Επίσης πολλές φορές η οικογένειά μου έκανε θυσίες για να καταφέρω εγώ να έχω όσα χρειάζομαι για να καταφέρω να διακριθώ στο ποδόσφαιρο. Πάντα όμως σε λογικά πλαίσια και ποτέ μα ποτέ δεν προσπάθησαν είτε με αθέμιτα μέσα είτε με κάτι άλλο να με προωθήσουν. Ο πατέρας μου πάντα κρατούσε μια απόσταση από την ομάδα που αγωνιζόμουν διότι δεν ήθελε να υπάρχει η εντύπωση ότι το κάνει για να παίζει ο γιος του.

Πως και αποφάσισες στα 13 σου να αλλάξεις ακαδημίες και να πας στον Εθνικό;

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι εκεί έπαιζαν δυο πολύ καλοί μου φίλοι, τα αδέρφια Ηλία. Ο Μάριος και ο Αντρέας. Μου έλεγαν ότι αξίζει να δοκιμάσω να προπονηθώ στις ακαδημίες του Εθνικού μιας και υπήρχαν καλοί προπονητές και οι προδιαγραφές ήταν καλύτερες από την ομάδα του χωριού μου. Εγώ με την πρώτη ευκαιρία πήγα στον Εθνικό Άχνας και προπονήθηκα υπό τις οδηγίες των προπονητών που ήταν εκεί.

Μίλησέ μας λίγο για το πώς έγινε το ξεπέταγμα και σε βλέπουμε να αγωνίζεσαι ανελλιπώς την φετινή χρονιά.

Από τα 15 μου χρόνια μου έδειχναν εμπιστοσύνη καθώς ο τότε προπονητής της πρώτης ομάδας Νίκος Κολομπούρδας, με πήρε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία. Πραγματικά είναι απίστευτο συναίσθημα για έναν 15χρονο να συμμετέχει σε προετοιμασία ομάδας αντρών. Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε όμως δεν έμεινα μόνο σε αυτό και δεν εφησυχαστικά. Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να πετύχεις τους στόχους σου και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Από την προετοιμασία εκείνη και μετά, κάθε χρόνο ήμουν στα πλάνα της ομάδας αφού συμμετείχα σε όλες τις επόμενες προετοιμασίες. Την πρώτη μου παρουσία με την πρώτη ομάδα την έκανα κατά την περσινή σεζόν σε ένα παιχνίδι μέσα στο ΑΕΚ Αρένα ενάντια της ΑΕΚ, σε ένα ματς που πέρασα ως αλλαγή. Ο κόουτς που μου έδωσε το χρίσμα ήταν ο Βάλτας Ιβανάουσκας με βοηθό τον Γιώτη Εγκωμίτη. Την περσινή χρονιά είχα 15 συμμετοχές, οι δυο ως βασικός. Έκανα αναφορά πιο πάνω στον κύριο Εγκωμίτη. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο άνθρωπος για εμένα καθώς πίστεψε όσο κανείς άλλος στο ταλέντο μου και στις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Με χρησιμοποίησε ως βασικό σε όλα τα παιχνίδια που ήταν στο πάγκο της ομάδας του Εθνικού και εγώ με την σειρά μου προσπάθησα να τον βγάλω ασπροπρόσωπο μέσα από τις εμφανίσεις μου.

Εκπλήρωσες την στρατιωτική σου θητεία; Γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί αθλητές τα παρατάνε όταν έρθει η ώρα του στρατού.

Εκπλήρωσα κανονικά τον χρόνο της θητείας μου στο στρατόπεδο της Νήσου, το οποίο απέχει σχεδόν 45 λεπτά από το γήπεδο της ομάδας που κάνουμε προπονήσεις. Το λέω αυτό καθώς να σας ομολογήσω ότι δεν έτυχα και αρκετών διευκολύνσεων στην αρχή αφού ήμουν νεοσύλλεκτος. Σε εκείνη την φάση αναγκάστηκα να υπερβάλω εαυτόν καθημερινά αφού θυμάμαι χαρακτηριστικά παίζαμε Πέμπτη την ΑΕΛ στο Δασάκι και εγώ την προηγούμενη νύχτα έβγαζα περίπολο 3-6 το πρωί. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπηρετούμε την πατρίδα μας, αλλά οι στρατιώτες-αθλητές πρέπει να έχουν κάποια ελαφρυντικά και στις υπηρεσίες τους αλλά και στις εξόδους τους, ώστε να μπορούν να αποδώσουν και να μην τα παρατούν. Γιατί να ξέρετε ότι είναι ό,τι πιο δύσκολο για ένα αθλητή να βγαίνει πέντε ώρες και να πηγαίνει προπόνηση και το βράδυ να πρέπει να είναι σωστός και στην υπηρεσία του, που ως συνήθως θα είναι μεταμεσονύχτια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτασα στα όρια μου και ήθελα να βγω από το στράτευμα και να μην εκπληρώσω την θητεία μου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον πατέρα μου αλλά και τον πρόεδρο της ομάδας Κίκη Φιλίππου να με παροτρύνουν να συνεχίσω την θητεία μου και πως είναι στο πλευρό μου στηρίζοντάς με σε ό,τι χρειαστώ.

Μίλησέ μας λίγο για την σχέση σου με τον πρόεδρο του Εθνικού Άχνας, κύριο Κίκη Φιλίππου.

Ο πρόεδρος από τότε που είμαι στον Εθνικό δεν έχασε παιχνίδι ακαδημιών. Τρέχει συνεχώς και πρώτο και τελευταίο του μέλημα είναι η ομάδα. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υπάρχει αυτό το σωματείο, έδωσε όλο του το είναι στον Εθνικό και αν δεν ήταν αυτός πολύ αμφιβάλω αν θα υπήρχε αυτή η ομάδα σήμερα. Σας θυμίσω πως η Άχνα κατοικείται από δυο χιλιάδες άτομα αλλά έχει ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Μπορώ να πω ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα κοντινή σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αποτελούν την ομάδα και του προέδρου αφού με τον τρόπο του σε κάνει να νιώθεις οικείος μαζί του.

Πολλά ακούγονται, ως φήμες βέβαια, για το πώς καταφέρνει να παραμένει ο Εθνικός στην πρώτη κατηγορία τα τελευταία χρόνια αλλά και για το ότι βάζει το χεράκι του σε αυτά ο κύριος Φιλίππου. Εσύ που είσαι τόσα χρόνια στην ομάδα τι έχεις να δηλώσεις για αυτό αφού γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις.

Κοιτάξτε, όλα αυτά δεν μπορεί να τα ξέρει ένας ποδοσφαιριστής. Η δική μου θέση είναι ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Είναι φημολογίες τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις διαδίδει και έτσι να παίρνουν περισσότερη έκταση. Η ομάδα παραμένει με το σπαθί της στην πρώτη κατηγορία, αφού το κλίμα διαχρονικά στην Άχνα είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς. Ο πρόεδρος είναι κοντά μας όπως είπα και πιο πάνω και μαζί με τους λίγους αλλά πιστούς υποστηρικτές του Εθνικού κρατάνε το σωματείο εκεί που του αξίζει.

Πάμε λίγο τώρα και στα υφιστάμενα δεδομένα. Σε βλέπουμε να διανύεις μια εξαιρετική σεζόν και να έχεις τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Πως νιώθεις που άλλαξε τόσο ξαφνικά η ποδοσφαιρική σου ζωή;

Είναι φοβερό το πώς εξελίσσονται τόσο γρήγορα τα γεγονότα! Μετά από ένα χρόνο όπου έκανα την πρώτη μου εμφάνιση με την ομάδα ανδρών, δεν περίμενα να εξελιχθούν με αυτό τον τρόπο τα πράγματα. Εγώ πάντοτε ένιωθα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά. Σίγουρα είναι ευχάριστο για ένα αθλητή να προσελκύει το ενδιαφέρον άλλον συλλόγων όμως δεν πρέπει αυτό το ενδιαφέρον και όσα ακούγονται να τον αποπροσανατολίζουν. Είναι σαφώς μια ραγδαία αλλαγή εκεί που δεν σε ήξερε κανείς, να γράφουν τώρα οι ιστοσελίδες για εσένα και εσύ να αγωνίζεσαι κόντρα σε μεγάλες ομάδες και μπροστά από τόσο κόσμο. Βλέπεις τις ευθύνες σου να γίνονται όλο και περισσότερες και εσύ καλείσαι να ανταπεξέλθεις. Όμως όπως είπα και πιο πάνω, και όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν, εμένα προσωπικά δεν με συγκινούν όλα αυτά και μέλημά μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και να βοηθώ με την σειρά μου την ομάδα μου. Μια ομάδα (Εθνικός Άχνας) στην οποία μεγάλωσα, πίστεψαν σε εμένα και οφείλω πολλά από όσα είμαι σήμερα σε αυτούς. Είναι η οικογένειά μου και είμαι ευγνώμων που αγωνίζομαι εκεί.

Ακούστηκε έντονα για ενδιαφέρον Ανόρθωσης. Τι έχεις να δηλώσεις για αυτό;

Πραγματικά δεν γνωρίζω το οτιδήποτε. Εγώ δεν έχω προσωπικό μάνατζερ και οι όποιες προτάσεις έρχονται ή το όποιο ενδιαφέρον, πάνε απευθείας στον πρόεδρο της ομάδας. Είναι προσωπική μου επιλογή να μην έχω μάνατζερ στο παρών στάδιο. Σίγουρα με τιμά μόνο και μόνο που ακούγεται ότι μια ομάδα όπως την Ανόρθωση ενδιαφέρεται για εμένα, όμως αν αυτό γίνει επίσημα τότε βλέπουμε. Εγώ προς το παρών είμαι προσηλωμένος στον Εθνικό και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς.

Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε μεταγραφή σου τον ερχόμενο Ιανουάριο;

Δεν πρόκειται με καμία δύναμη. Ο Θεός να κατεβεί εγώ θέλω να δώσω το 101% των δυνατοτήτων μου και σαν πιστός στρατιώτης του Εθνικού να πολεμήσω στο πλάι των συμπαικτών μου. Από Ιούνιο με υγεία και βλέπουμε. Γιατί να ξέρετε, το παν δεν είναι τα λεφτά και η οικονομική αύξηση που θα έχω σε άλλο σωματείο. Ειδικά σε τέτοια ηλικία δεν παίζει ρόλο αυτό το πράγμα. Μόνο και μόνο αν το επιθυμεί ο πρόεδρος ή ο προπονητής θα αποχωρήσω αυτό τον Ιανουάριο.

Έχεις δεχτεί κάποια επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής ή κάποιο ανεπίσημο ενδιαφέρον;

Όχι όχι αλήθεια δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα.

Ο πατέρας σου τι ομάδα υποστηρίζει; Η οικογένεια σου γενικά ποια ομάδα υποστηρίζει;

Ο πατέρας μου ήταν υποστηρικτής της ΑΕΚ Λάρνακας αλλά από τον καιρό που άρχισα να αγωνίζομαι στη πρώτη ομάδα του Εθνικού, δεν χάνει παιχνίδι μας και ακολουθά πιστά στην ομάδα σε οποιοδήποτε στάδιο και αν αγωνίζεται. Ο θείος μου Κυριάκος Παπαγεωργίου αγωνίστηκε παλαιότερα στην Ανόρθωση και στον Εθνικό Άχνας όμως είναι και υποστηρικτής της Ανόρθωσης. Όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο στη δική μου ποδοσφαιρική καριέρα, δεν με επηρεάζουν και δεν θέλουν να με επηρεάσουν για το πώς θα πορευτώ.

Την περίπτωση του εξωτερικού την σκέφτηκες;

Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ως όνειρό τους να αγωνιστούν στο εξωτερικό. Έτσι και εγώ. Όμως δεν βιάζομαι, δεν θέλω να πατήσω την μπανανόφλουδα που πάτησαν άλλοι συναθλητές μου και χάθηκαν μέσα στο χρόνο. Στο παρών στάδιο έχω συμβόλαιο με τον Εθνικό αλλά παράλληλα σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Κύπρου οπόταν δεν το έχω στα άμεσα πλάνα μου να αποχωρήσω για άλλες πολιτείες. Όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες ποτέ και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Ποιος είναι για εσένα ο πιο δύσκολος ποδοσφαιριστής που είχες να αντιμετωπίσεις;

Για εμένα ο Ράγιος. Έχει άρτια τεχνική κατάρτιση, αντίληψη του χώρου και μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι.

Θα ήθελες να είσαι συμπαίκτης με τον Ράγιος δηλαδή;

Μα ρωτάς το; (γέλια) Πέρα την πλάκα είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είναι μεγάλο ατού για την Ανόρθωση.

Σε περίπτωση υποβιβασμού του Εθνικού τι θα πράξεις;

Αν η ομάδα υποβιβαστεί, κάτι που απεύχομαι, εγώ θα συνεχίσω να είμαι μέλος του ρόστερ καθώς έχω συμβόλαιο. Βέβαια όποια πρόταση και να έρθει θα την εξετάσουμε όλοι μαζί και θα δούμε πως θα πράξουμε. Εγώ τόνισα ότι θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει και τώρα είμαι συγκεντρωμένος εκεί.

Εδώ και ένα μήνα σε βλέπουμε εκτός γηπέδων; Τι συμβαίνει;

Είχα τραυματισμό μετά από το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το πόδι που υπέστη θλάση και για αυτό το λόγο ήμουν εκτός αποστολής και δεν συμμετείχα στα παιχνίδια. Ήταν ένα πολύ λυπηρό γεγονός και ψυχοφθόρο για εμένα, αφού δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου στις πολύ σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχε. Ένιωθα σαν θηρίο στο κλουβί, όμως τώρα είμαι καλύτερα και ευελπιστούμε ότι με την επανέναρξη των παιχνιδιών θα είμαι σε θέση να βοηθήσω.

Και μια ευχή προς τον κόσμο τώρα που είναι γιορτές.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και χαρές στη ζωή. Ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε είναι η υγεία μας για αυτό να την προσέχουμε και να την εκτιμούμε πριν την χάσουμε. Καλές γιορτές σε όλους και ευχαριστώ ξανά για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω στην πρώτη μου μεγάλη συνέντευξη.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top